Sider

tirsdag den 28. april 2015

Træn opmærksomheden

Mindfulness handler om at være bevidst opmærksom og nærværende.

Ud over meditationer, så kan du lave en masse små øvelser i løbet af din dag, netop for at træne din opmærksomhed.

Noget af det, jeg altid gør meget ud af, at tale om i min undervisning, det er alle de her små øvelser, du kan gå og gøre i løbet af din dag. Det tager ikke ekstra tid og der er uanede muligheder af emner, da det ganske enkelt handler om at være opmærksom på det du gør.

Nærværsøvelser

Engang på et af mine kurser, sad vi og talte om alle de her mange små eksempler på nærværsøvelser. F.eks. at drikke en kop kaffe med fuld opmærksomhed, at lave mad, at støvsuge eller børste tænder og tage et bad. 
En af mine kursister fortalte så, at hun var begyndt at bruge tiden hvor hun skrællede kartofler på at øve sig. For hende var det virkelig et tidspunkt, hvor hun for alvor øvede sig i at være til stede - hun sansede og oplevede fuldt ud. Hun opdagede også, at det jo var en helt forskellig oplevelse fra gang til gang. Netop fordi hun var fuldt og helt til stede, med det hun var i gang med.

Det er slet ikke svært

Som du nok kan fornemme, så er det faktisk meget enkelt at øve sig lidt på at være nærværende. Det sværeste er i virkeligheden - at huske at gøre det.

Prøv bare, være helt opmærksom på hvor du er, lige nu. Mærk hvor du sidder eller hvor du står. Fornem dufte og lyde omkring dig - bare vær der, et lille øjeblik........
- og så er du allerede i gang

Ha´ en dejlig dag
Ulla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar